Home Vijesti Čubrilović: Posjeta Medvedeva Srbiji dokaz DOBRE SARADNJE DVA NARODA

Čubrilović: Posjeta Medvedeva Srbiji dokaz DOBRE SARADNJE DVA NARODA

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je posjeta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, još jedan dokaz dobre saradnje ruskog i srpskog naroda.
– Oslobođenje Beograda je obilježeno veoma svečano, uz naglašenu pažnju prema tom datumu, a Medvedev je manifestaciji dao poseban značaj. U prilog tome koliko Rusi cijene taj datum govori činjenica da će danas u Moskvi, tim povodom, biti upriličen vatromet – rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.
On je podsjetio da je u oslobođanju Beograda, zajedno sa domaćim snagama, učestvovala ruska Crvena armija, kao i da je tom prilikom stradalo mnogo ljudi.
Govoreći o posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske u vezi sa deklaracijom SDA, Čubrilović je rekao da se za sada ne može govoriti o datumu njenog održavanja, jer Narodna skupština još nije dobila materijal.
Problem sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu mogao bi da kulminira

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović upozorio je da dešavanja sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu pokazuju da bi ovaj problem mogao tek da kulminira, kao i da problem imaju i stanovnici opštine Bileća, što bi trebalo izbjeći.
– Problem ni krivi ni dužni imaju i naši građani u Bileći i to bi trebalo izbjeći – rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.
Čubrilović smatra da se na nivoa BiH ponašaju neodgovorno kada je riječ o migrantskoj krizi i se stalno kasni da se reaguje.
On je dodao da je BiH nakon što je Mađarska zatvorila granice za ilegalne migrante, postala njihov najvažniji put prema zapadnoj Evropi.
– Policija Srpske se prema ovom problemu odnosi organizovano i njene preporuke o izradi mapa kretanja migranata treba uvažiti. Nažalost, u BiH ne funkcioniše potpuno ta koordinacija – rekao je Čubrilović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući danas u “Jutarnjem programu” na TV Prva govori o tome šta su zaključci posjete ruskog …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je sinoć u Beogradu večeru u čast ruskog premijera Dmitrija Medvedeva kojoj su prisustvovali i …
VIŠE

Specijalno tužilaštvo za zločine OVK u Hagu do sada je saslušalo više od 100 osumnjičenih i više od 800 svjedoka, a prve optužnice mogle bi …
VIŠE

Oni su ubice, silovatelji, dileri… Osuđeni su na više godina zatvora, a sada od predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare traže …
VIŠE

„Ako Komšić i Vučić ne ožive pismonoše i pošte na Balkanu, neće niko.“ Rajko Vasić, …
VIŠE

BiH, koja je postala jedna od glavnih evropskih ruta za migrante, proteklih godina nije uložila ni marku u osiguranje granice. Denis Zvizdić, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)