Home Vijesti Čubrilović: Parlament potpuno otvoren za javnost i medije

Čubrilović: Parlament potpuno otvoren za javnost i medije

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, kao najviši zakonodavni organ vlasti u Republici, potpuno otvoren za javnost i medije koji javnosti prenose informacije.
Čubrilović je danas polaznike Akademije za političke lidere u BiH, kao i učenike srednjih škola, koji su u posjeti parlamentu u okviru Dana otvorenih vrata, upoznao o radu, ovlaštenjima i poslovniku parlamenta Srpske.
On je rekao da u parlamentu Republike Srpske postoji skupštinski Odbor za pitanja djece, mladih i sporta koji se u saradnji sa resornim republičkim ministarstvom bavi pitanjima mladih.
Odgovarajući na pitanja studenata, Čubrilović je naveo da je na mladima nakon školovanja da sami donesu odluku o tome gdje će živjeti i raditi, ali da je najbolje da to bude u zemlji u kojoj su rođeni.

Čubrilović je istakao da je u Republici Srpskoj važno razvijati realni sektor, odnosno privredu, koja donosi novostvorenu vrijednost.
Miloš Lolić, student banjalučkog Pravnog fakulteta, koji je član Akademije za političke lidere u BiH, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ušao u ovaj program i što je u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
– Zadovoljni smo odgovorima koje smo dobili od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske – rekao je novinarima Lolić.
Predstavnik Akademije za političke lidere u BiH Nermin Salkić rekao je da bi kao budući političar pozvao sve na konsenzus.
– Mislim na konsenzus, ali ne u idealističkom smislu, već da neke stvari koje nas dugo muče stvimo po strani, a da se pozabavimo sami sobom, odnosno da učinimo ovo društvo boljim za sve – dodao je Salkić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas da ne želi komentarisati izjave predsjednice Hrvatske Kolinde …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nije donesena nikakva odluka u vezi sa putem BiH ka NATO, koji je zaustavljen, te …
VIŠE

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović rekao je da je Program reformi BiH, koji je usvojilo …
VIŠE

Nakon što je juče klub delegata iz reda srpskog naroda predvođen SNSD-om konačno dostavio imena svojih kandidata za članstvo u komisijama Doma …
VIŠE

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da neće dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod. Kazala je to u intervjuu …
VIŠE

Iako su prošle 24 godine od završetka rata u BiH, mnoga srpska sela u Federaciji i dalje su u mraku, što onemogućava povratak stanovništva na …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)