Home Sport Čubrilović otvorio međunarodni šahovski turnir

Čubrilović otvorio međunarodni šahovski turnir

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je u Banjaluci međunarodni šahovski turnir “Naš dan – volim Srpsku” na kojem učestvuje 100 takmičara.

Turnir je počeo revijalnom partijom koju je Čubrilović odigrao sa najmlađom učesnicom, sedmogodišnjom Anđelijom Arsenović iz Bijeljine, a partija je završena remijem.

Čubrilović, koji je i pokrovitelj turnira, rekao je da je ovo turnir međunarodnog karaktera sa velikim željama i ambicijama učesnika, te da se nada da će oni ostvariti svoje ciljeve.

On je ukazao da je od značaja i to što će se ovaj turnir naći na svjetskoj šahovskoj sceni, što je od posebnog značaja za Banjaluku i Srpsku.

“Vidjeli smo i mnogo mladih učesnika koji su smisao našli u šahu i proučavanjem filozofije šaha. To je dobro da im odvučemo pažnju sa stvari kojima ne bi trebalo da se bave”, istakao je Čubrilović.

On je podsjetio da je od organizacije prvog ovakvog turnira pod nazivom “Matirajmo predrasude” do turnira “”Volimo Srpsku” prošlo pet godina i da se u tom periodu doprinosilo razvoju šaha u Srpskoj.

Turnir je organizovao banjalučki Šahovski klub invadila “Balkan 1926”.

Prethodni tekstVučić o izborima u Hrvatskoj: Ne mešam se, ali ne verujem u prognoze

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of