Home Vijesti ČUBRILOVIĆ: OČEKUJEMO JEDAN POSLANIČKI MANDAT U IZBORNOJ JEDINICI DEVET

ČUBRILOVIĆ: OČEKUJEMO JEDAN POSLANIČKI MANDAT U IZBORNOJ JEDINICI DEVET

0

TREBINJE – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras u Trebinju da ova stranka očekuje jedan poslanički mandat u Izbornoj jedinici devet, te da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti zastupljena u kapacitetu koji će omogućiti da presudno utiču na sprovođenje stavova stranke.
Čubrilović je rekao novinarima prije tribine da na predstojećim opštim izborima DEMOS očekuje bolji rezultat nego na lokalnim, te dodao da očekuju da će imati i jedan mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Prema njegovim riječima, želja je da se kompromisnim rješenjima dolazi do zajedničkih stavova koji će biti prihvatljivi i dugotrajni na ovim prostorima, mnogo više od onoga što predlažu predstavnici stranaca i pojedinih ambasada, a to su neka nametnuta rješenja.
“Nadam se da ćemo poslije izbora uz kompromisna rješenja, prije svega u Republici Srpskoj doći do ostvarenja svih ciljeva, a to je da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum i da sami odlučujemo o svojoj sudbini”, rekao je Čubrilović, koji je nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Trebinju Srđan Savić, koji je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice devet,rekao je da će se, ukoliko dobije mandat, prioritetno zalagati za izgradnju putne infrastrukture, ulaganje u realni sektor i iskorištavanje prirodnih bogatstava Hercegovine.

Savić je dodao da je DEMOS-u prioritet Republika Srpska i da će se ova partijazalagati za ukidanje kancelarije visokog predstavnika u BiH, jačanje pravne države, kao i institucija u Srpskoj.
Nosilac kandidatske liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Spomenko Stojanović rekao je novinarima da je među prioritetima DEMOS-a jačanje privrede, što će usloviti poboljšanje i ostalih segmenata društva.

Izbornoj tribini DEMOS-a u Trebinju na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prisustvovao je i predsjednik Gradskog izbornog štaba SNSD-a Trebinje Mirko Ćurić i predstavnici koalicionih partnera DEMOS-a.
Adblock test (Why?)