Home Vijesti Čubrilović: Hvala Srbiji za nesebičnu pomoć

Čubrilović: Hvala Srbiji za nesebičnu pomoć

0

BANJALUКA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Dan državnosti predsjedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću i zahvalio rukovodstvu Srbije za nesebičnu pomoć Srpskoj, kroz veoma važne projekte skoro u svim lokalnim zajednicama.
Čubrilović je u čestitki istakao da je proslava 15. februara – dana kada je donesen prvi demokratski Sretenjski ustav čvrsti temelj na kojem Srbija postoji, izgrađuje se i razvija kao parlamentarna, demokratska i slobodna država.
“Želim da istaknem da je naša saradnja proteklih godina na najvišem nivou i da je i Vaša zasluga u tome velika i nemjerljiva, što građani Republike Srpske prepoznaju i cijene”, naveo je Čubrilović.
On je istakao da se rukovodstvo i narod Republike Srpske iskreno raduju ekonomskom i privrednom napretku Srbije, jer je samo jaka, stabilna i prosperitetna Srbija garant napretka i stabilnosti cijelog regiona, saopšteno je iz Skupštine Srbije.
Srbija 15. februara obilježava Dan državnosti – Sretenje, koji je ustanovljen u spomen na taj datum iz 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav.
Let's block ads! (Why?)