Home Vijesti ČUBRILOVIĆ: DEMOS spreman za izbore

ČUBRILOVIĆ: DEMOS spreman za izbore

0

BANJALUKA – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović potvrdio je danas Srni da je ta stranka CIK-u BiH prijavila samostalne odborničke liste za 57 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i kandidate za načelnika u osam opština.
“Uspješno smo završili neophodne pripreme i za kratko vrijeme prikupili oko 12 hiljada potpisa podrške učešću DEMOS-a na lokalnim izborima”, rekao je Čubrilović.
On je istakao da očekuje da DEMOS osvoji od 70 do 80 odborničkih mjesta u lokalnim skupštinama i da u tri-četiri opštine pobijede kandidati te stranke za načelnike.
“Naš zajednički kandidat za gradonačelnika Banjaluke je Igor Radojičić, koji je opravdao ukazano povjerenje i pokazao da veoma uspješno vodi Grad. Uvjereni smo da će Radojičić i naredne četiri godine biti na čelu grada i da ćemo zajedno činiti buduću skupštinsku većinu”, naglasio je Čubrilović.
On je napomenuo da će DEMOS u onim opštinama u kojima nema svog kandidata za načelnika, podržati kandidata kojeg predloži SNSD, dok će u nekim opštinama DEMOS i SNSD imati zajedničke kandidate.
“Takođe, očekujemo da pobijede i kandidati naših koalicionih partnera za gradonačelnike u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske, u kojima imaju podršku DEMOS-a”, naglasio je lider DEMOS-a.
On je potvrdio da će ova partija podržati i zajedničkog kandidata stranaka iz Republike Srpske za načelnika Srebrenice.
“Nama u DEMOS-u najviše odgovara da izbori budu održani u oktobru, kako je i određeno zakonom”, istakao je Čubrilović.
Let's block ads! (Why?)