Home Promo Cromex – primjer uspješnog poslovanja i dobrog odnosa prema zaposlenima

Cromex – primjer uspješnog poslovanja i dobrog odnosa prema zaposlenima

0

Jedna od firmi iz koje se čuju isključivo dobre i pozitivne priče svakako je Cromex doo. U ovome preduzeću iz Prijedora, osim poznatih priča o nabavci novih mašima i proizvodima namjenjenjim domaćem i inostranom tržištu. Često možete vidjeti sliku zaposlenih uz objašnjenje na kojim poslovima rade i koliko je firma ponosna što su baš oni dio tima. Očigledno je da rukovodstvo Cromex-a razumije da su ljudski resursi bitan dio svakog kolektiva te da su upravo zaposleni, njihova znanja, sposobnosti, vještine i kompetencije ključni faktori uspješnog poslovanja i djelovanja svakog preduzeća.

Mladi ne razmišljaju o odlasku

Inicirali su uvođenje novog smjera u Mašinskoj školi i opremili jedan kabinet, a najbolje srednjoškolce obučavaju i zapošljavaju…

U Cromexu zaposlenog vide kao svoju vrijednost. Budući da se vrijednost zaposlenog povećava razvojem, u Cromex-u se fokusiraju na rast i razvijanje potencijala i vještina svojih zaposlenih.

“Ljudski resursi su nešto u šta definitivno treba ulagati. Takvo ulaganje je isplativije od ulaganja u bilo koje druge resurse. Efikasno i efektivno upravljanje ljudskim resursima mora da uzme u obzir i interese ljudi, a ne samo ciljeve preduzeća. Mi u Cromexu na ljudske resurse gledamo kao na izvore konkurentske prednosti. Cilj nam je izvrsnost, ohrabrujemo samoinicijativnost i cijenimo moralne vrijednosti. Međusobno se uvažavamo i njegujemo timski rad, kao i otvorenu komunikaciju.”- rekao je Enes Pehlić, direktor Cromex doo.

Ovo preduzeće inače broji 73 zaposlenih od čega je 21 žena, planira širiti svoje poslovanje i trenutno je u potrazi za većim prostorom.

I to je tek mali dio priče o Cromexu iz Prijedora.