Home Politika Crnadak zatražio inspekcijski nadzor u slučaju Mlinarević

Crnadak zatražio inspekcijski nadzor u slučaju Mlinarević

0


Povodom velikog medijskog interesovanja za slučaj imenovanja ambasadorke BiH u Republici Češkoj Martine Mlinarević u Predsjedništvu BiH, Ministarstvo spoljnih poslova BiH je od Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH zatražilo inspekcijski nadzor u Ministarstvu spoljnih poslova.

-Dopisom je zatraženo da Upravni inspektorat ispita zakonitost cjelokupnog procesa upućivanja imenovane ambasadorke na diplomatsku obuku i donesenih pravnih akata u vezi s tim – saopšteno je iz ovog ministarstva.

Podsećamo, na prijedlog hrvatskog člana Željka Komšića, Predsjedništvo je imenovalo Martinu Mlinarević za ambasadorku BiH u Češkoj, bez obzira što još nema univerzitetsku diplomu, a što je obaveza prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva spoljnih poslova.

Tim povodom reagovale su i studentske organizacije iz Sarajeva, Mostara i Banjaluke koje su tražili poništenje imenovanja ambasadorke, uz poruku da mladi i obrazovani ljudi odlaze iz BiH jer nemaju posao, dok se za ambasadore imenuju nekompetentni.

srpskainfo.com

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of