Home Politika Crnadak traži da se “Program reformi” pokaže javnosti

Crnadak traži da se “Program reformi” pokaže javnosti

0


Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak apelovao je danas da Program reformi BiH bude pokazan javnosti i donesen u institucije Srpske.

Govoreći o odluci Narodne skupštine da u dnevni red današnje sjednice ne bude uvrštena informacija o Programu reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, Crnadak je naveo da očigledno nije bilo interesa kod vladajuće većine da to bude na sjednici.

– Bilo je toga i u prošlosti, ali ovo danas je vrhunac poniženja ove institucije – rekao je Crnadak novinarima u parlamentu Srpske.

Prema njegovim riječima, ranije nije dozvoljavano da ovako važni strateški dokumenti za Srpsku i njen narod idu na međunarodne adrese i da se stvaraju ogromne obaveze i posljedice za Republiku Srpsku, a da se poslanicima kaže da to ne mogu vidjeti.

– O čemu će raspravljati Vlada i Narodna skupština ako neće o ovakvom dokumentu? BiH je u Akcionom planu za članstvo u NATO-u (MAP). Strategijom spoljne politike BiH jeste podržan MAP, ali zato što je to rekao (Nebojša) Radmanović, ali u njoj se nigdje ne spominje odluka o članstvu u NATO – naglasio je Crnadak.

On je dodao da PDP pozdravlja to što nakon 13 mjeseci mrcvarenja priča o formiranju vlasti dolazi do kraja.

– To je dobro, treba da imamo novu vlast i opoziciju i da procesi idu dalje kao u svakoj normalnoj zemlji, ali je neprihvatljivo da se to završava nakon 13 mjeseci drame i da nam kažu: `Mi smo se dogovorili, ali vam nećemo reći kako` – rekao je Crnadak.

Odgovarajući na pitanje da li će ubuduće češće prisustvovati sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske gdje prima platu od novca poreskih obveznika, Crnadak je rekao da nije mogao biti u isto vrijeme na dva mjesta jer je istovremeno obavljao i funkciju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Agencije

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of