Home Biznis Crna Gora blokirala 44 ruske nekretnine

Crna Gora blokirala 44 ruske nekretnine

0

11.06.2022. / 16:35

PODGORICA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je zamrznulo 44 nekretnine 34 ruska državljanina kojima su prethodno uvedene sankcije.

Foto Pixabay

U saopštenju se navodi da su na “liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom Evropske unije” danas napravili “prvi korak”.

“Za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rješenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim licima”, navodi se u saopštenju.

Zaključuju da Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem Odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera.

“Samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucije ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo”, navodi se. Investitor

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)