Home Vijesti Čović: Učiniću sve da se ove sedmice naprave koraci ka formiranju vlasti

Čović: Učiniću sve da se ove sedmice naprave koraci ka formiranju vlasti

0

KISELJAK – Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u utorak da će učiniti sve da, po mogućnosti već ove sedmice, budu napravljeni neki iskoraci po pitanju dogovora o vlasti na razini BiH.
“A onda i da riješimo i otklonimo sve one dileme koje su proizvele, rekao bih, nerazumijevanje ili nepovjerenje u zadnju godinu-dvije”, kazao je Čović u Kiseljaku, odgovarajući na pitanje novinara.
Naglasio je kako se pokazalo da nije dobro birati u ime jednog naroda te da su posljedice toga vidljive.
“Više od godinu od izbora nismo u stanju poslati jedan glas u ime BiH i uvijek nedostaje jedan hrvatski glas, a osobito kad se govori o institucijama BiH, odnosno Predsjedništvu BiH”, dodao je Čović.
Ocijenio je da je potrebno učiniti sve i da BiH “uhvati korak, koji je potpuno izgubila, kada je u pitanju evropski put”.
“Nadam se da će, upravo u vrijeme predsjedavanja Hrvatske Evropskom unijom (EU), u prvih šest mjeseci iduće godine, kad ponovno bude otvoreno pitanje o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, to biti šansa i za BiH. Do tada, mi moramo uraditi puno stvari i to u ovoj godini kako bi nas netko ozbiljno razumio, a osobito novo vodstvo Unije”, rekao je Čović.
Let’s block ads! (Why?)