Home Vijesti Čović poručio da je POZIV NA LINČ pokazao kako bi BiH FUNKCIONISALA...

Čović poručio da je POZIV NA LINČ pokazao kako bi BiH FUNKCIONISALA BEZ HRVATA

0

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je da afera “Respiratori” pokazuje kako bi funkcionisala BiH bez Hrvata, te pojasnio da je ona djelo jednog dijela bošnjačke politike koja je mislila da može da radi šta hoće.
Čović je rekao da je najprije smijenjen krizni štab, nakon čega su samo određeni članovi štaba donosili samostalno odluke u jedno izuzetno osjetljivo vrijeme, kada su bile psihoze kod ljudi, kada se nije znalo koliko će trajati epidemija, ko će koga zaraziti, ko će oboljeti.
Prema njegovim riječima, nije problem što su samo nestručno nabavljani respiratiri, nego i zato što su višestruko skuplje plaćeni, od onoga što je bilo na tržištu.
– Najveći dio političara Bošnjaka, koja ne pripada strukturi koja je pogođena istragom, kaže nam da to nema veze sa Bošnjacima, već da je riječ o jasnoj sumnji na organizovani kriminal – izjavio je Čović za hrvatski Večernji list, izdanje za BiH.

Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da je pokrenuta zlonamjerna hajka na glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić, koja uopšte i ne vodi ovu istragu, već tri Bošnjaka.
On je rekao da posljednji događaji i poziv na linč pokazuju kako bi izgledala BiH, kada bi bila po mjeri samo jedne strane, te dodao da je, prema njegovom mišljenju, imenovanje članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH jača afera od svih druga, ako se zna koja je uloga ove institucije.
– Ako se neko drzne da bez dogovora s bilo kim, od partnera s kojima čini vlast, zanemari posve proceduru konkursa koja je provedena, prekine sve i imenuje pet čalnova CIK, šalje se jasna poruka – ukazao je Čović.
On je istakao da “ovako nešto neće preživjeti” ako će BiH biti normalna zemlja, te dodao da je ambicija nekih ne samo da se preglasaju Hrvati u vezi sa članom Predsjedništva, nego i da se nametne Dom naroda.
Govoreći o odnosima Hrvata i Bošnjaka, predsjedavajući Doma naroda je rekao da se oni moraju relaksirati.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik HDZ RH i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetiće danas Mostar. Protokolom posjeta u 12 sati u Domu HDZ BiH …
VIŠE

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) usvojilo je sinoć 14 zaključaka među kojima i taj da pozivaju nadležne pravosudne institucije da …
VIŠE

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ne očekuje od Hrvatske da se odrekne ustaštva, ali da je očekivao reakciju EU na odluku suda …
VIŠE

Najlošiji potez vlasti u Republici Srpskoj tokom trajanja pandemije je kupovina tzv. poljske bolnice, a ono zbog čega sva vlast treba da se crveni …
VIŠE

Od svih poslova koje sam radio u životu, posao člana Predsjedništva mi je najbezvezniji. Milorad Dodik, član Predsjedništva …
VIŠE

Smijenjena sa mjesta ministra uprave i lokalne samouprave RS. Lejla Rešić, …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)