Home Biznis Čorokalu 28,6 miliona KM od „Puteva RS“, Marjanović se opet žali

Čorokalu 28,6 miliona KM od „Puteva RS“, Marjanović se opet žali

0

27.01.2022. / 14:58

BANJALUKA – „Putevi Republike Srpske“ trebalo bi, u iduće četiri godine, firmama „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“ da plate 28,6 miliona KM sa PDV-om za održavanje puteva u prijedorskoj regiji.

Foto: Agencije

Navedene firme, članice Fortis grupe u vlasništvu Dragana Čorokala, pobijedile su na tenderu koji je okončan prije nekoliko dana.

„Prihvata se preporuka Komisije za javnu nabavku i ugovor dodjeljuje grupi ponuđača „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“ za ponuđenu cijenu od 24,46 miliona KM bez PDV-a“, navodi se u odluci „Puteva“.

Pored njih, na tenderu je učestvovala i grupa ponuđača koju su činili „Integral inženjering“ i „Niskogradnja Marjanović“, ali je njihova ponuda ocijenjena kao neprihvatljiva.

Goran Marjanović za CAPITAL kaže da je ovo nastavak prakse od prije četiri godine kada su oni izbačeni iz igre, iako su dali daleko nižu ponudu od „Prijedorputeva“ i „Kozaraputeva“.

„Mi bismo i sada dali dosta nižu ponudu da je došlo do aukcije. Međutim, do toga nije došlo jer je naša ponuda ocijenjena kao neprihvatljiva, a razlog je taj što kažu da nismo preveli potvrdu koja je iz Srbije, dakle na srpskom jeziku“, tvrdi Marjanović i dodaje da će ponovo uložiti žalbu na odluku „Puteva“.

Podjsćemo, „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“ su i prije četiri godine dobili posao održavanja puteva u oblasti jedan, iako je „Niskogradnja Marjanović“ dostavila 12 miliona KM nižu ponudu.

Taj tender „Putevi“ su raspisali još 2016. godine, a tek 2018. godine i to iz trećeg pokušaja, posao dodijelili firmama „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“.

Uslijedile su brojni postupci pred Kancelarijom za razmatranje žalbi i Sudom BiH, ali su ugovor, ipak, izvršili „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)