Home Vijesti ČAVARA NE PRAŠTA Među osuđenicima koji su tražili pomilovanje i SILOVATELJ UNUKE,...

ČAVARA NE PRAŠTA Među osuđenicima koji su tražili pomilovanje i SILOVATELJ UNUKE, on rekao NE

0

Oni su ubice, silovatelji, dileri… Osuđeni su na više godina zatvora, a sada od predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare traže pomilovanje.
Kako je objavljeno u Službenom glasniku BiH, petorica osuđenika tražila su smanjenje kazne, međutim, Čavara ih je sve odbio.
Među njima je Miodrag Štrbac iz Drvara. Prije 10 godina, tada 22-godišnji Štrbac ubio je svog rođaka Jovana (23). Miodrag Štrbac bio je poznati banjalučki sportista i vlasnik Kik-boks kluba “Gladijator”, a bio je i borac u ultimat fajtu.
U presudi se navodi da je 29. septembra 2009. godine oko 13 sati ispred hotela “Drvar” iz pištolja pucao u rođaka Jovana, koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu do Kantonalne bolnice u Livnu.

Razlog su, navodno, neraščišćeni imovinskopravni odnosi. Osuđen je na 13 godina zatvora.
Savjet Vrhovnog suda FBiH potvrdilo je 2010. presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Adem Hurem iz Sarajeva osuđen na 13 i po godina zatvora zbog polnog odnosa s djetetom, silovanja i rodoskvrnuća. Hurem se tereti za polno iskorištavanje svoje dvije unuke, i to duži period u Njemačkoj, kao i po povratku u BiH. Navodno je silovao stariju unuku.
Ni dan poštede
Kazna mu ističe za četiri godine, a Čavara je stava da je osuđenik mora odležati do kraja. Hurem je pomilovanje tražio i 2018.
Hasan Omerović je prije dvije godine osuđen zbog proizvodnje i dilanja droge te je dobio dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Iako mu kazna ističe krajem godine, predsjednik Federacije nije ga htio pomilovati ni za dan.
Pomilovanje su tražili i Adis Topalović te Smail Skula, a o njima nema javnih podataka.
Prošle godine Čavara je donio četiri odluke u kojima je odbio pomilovati 22 osuđenika. Dvjema  osobama zamijenio je kaznu zatvora blažom, dok je za dvije donio odluke o brisanju osude, piše Avaz.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

„Ako Komšić i Vučić ne ožive pismonoše i pošte na Balkanu, neće niko.“ Rajko Vasić, …
VIŠE

BiH, koja je postala jedna od glavnih evropskih ruta za migrante, proteklih godina nije uložila ni marku u osiguranje granice. Denis Zvizdić, …
VIŠE

Na putevima Srpske posebno obilježene 42 crne tačke koje su opasne za vožnju. Nenad Nešić, direktor “Puteva …
VIŠE

Portparol SNSD Radovan Kovačević izvinio se juče zbog nesmotrenog poteza od prije više godina kada je na društvenim mrežama okačio fotografiju …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras zahvalnost Rusiji na razumijevanju težine političke pozicije Srbije, dok je premijer …
VIŠE

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je večeras da će policija Srpske, kada je riječ o migrantskoj krizi, učiniti sve da …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)