Home Biznis Budžet Bosanskog Grahova 2,3 miliona KM

Budžet Bosanskog Grahova 2,3 miliona KM

0

26.01.2020. / 14:00

BOSANSKO GRAHOVO – Budžet opštine Bosansko Grahovo za ovu godinu iznosi 2.338.000 KM, rekao je načelnik opštine Milorad Gligić.

Gligić je naveo da je u ovoj godinu planirana obnova Spomen-doma kulture “Gavrilo Princip”, za šta je Srbija donirala 500.000 KM, a za njegovu kompletu rekonstrukciju treba dva miliona KM.

Planirano je, dodao je, i da bude urađen plato ispred Doma kulture i da za to budu utrošena donatorska sredstva Vlade Republike Srpske.

Gligić je zahvalio Republici Srpskoj i Srbiji za podršku koju pružaju jednoj od najsiromašnijih opština u BiH, te naglasio da bez njih nema opstanka Srbima u Bosanskom Grahovu.

Budžet je usvojen 25. januara na vanrednoj sjednici Opštinskog vijeća, a, prema riječima načelnika opštine, većina odbornika ga je podržala, dok su dva bila suzdržana.

Gligić je istakao da je život povratnika u Bosanskom Grahovu jako težak, a zdravstvena zaštita loša.

“U ambulantu u Grahovo dolazi doktor iz Drvara, jer pripadamo njihovom Domu zdravlja, a znamo da i taj Dom zdravlja radi u teškim uslovima”, istakao je Gligić i dodao da je infrastruktura u opštini loša, kao i mogućnost zapošljavanja.

Opština Bosansko Grahovo danas ima svega 1.300 stanovnika, većinom starijeg koji se uglavnom bave poljoprivredom i tako stvaraju uslove za egzistenciju. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of