Home Biznis Brodom iz “Dubrovnika” iz Bara za Bari

Brodom iz “Dubrovnika” iz Bara za Bari

0

09.06.2022. / 14:35

PODGORICA  – Pomorsku liniju Bar-Bari i ove sezone povezivaće putnički brod “Dubrovnik”, hrvatske kompanije “Jadrolinija”, a prva plovidba planirana je za 21. jun, saopšteno je iz “Barske plovidbe”.

FOTO: Luka bar

“Planirano je da brod krene iz Barija 21. juna, a u Baru će biti 22. juna ujutru, istog dana uveče se vraća za Bari. Tako da će brod Dubrovnik biti u Baru jednom sedmično, svake srijede”, rekao je direktor komercijalnog sektora barske kompanije Tihomir Mirković.

Putnički brod Dubrovnik će šestu godinu povezivati crnogorsku i italijansku obalu.

“Linija Bar-Bari biće aktivna do oktobra, a ako bude dovoljno interesovanja linija će biti održavana i tokom novembra”, navode iz “Barske plovidbe”.

U Barskoj plovidbi zadovoljni su višegodišnjom saradnjom sa hrvatskom “Jadrolinijom” na liniji Bar-Bari, te očekuje i da će podatak da je Italija otvorila svoje granice za sve putnike bez nekih posebnih mjera biti još jedan razlog da rezultati na toj liniji budu bolji nego prethodne dvije godine.

Brod “Dubrovnik” kreće se brzinom do 20 čvorova, a maksimalan kapacitet mu je 1.300 putnika. Kapacitet vozila iznosi 300 automobila. Brod ima 148 kabina sa ukupno 457 kreveta. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)