Home Vijesti Brnabić: Saradnja sa Grčkom tradicionalno dobra

Brnabić: Saradnja sa Grčkom tradicionalno dobra

0

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Atini da će u decembru biti održana treća sjednica Visokog savjeta za saradnju Srbije i Grčke i da je planirano da delegaciju naše zemlje u glavnom gradu Grčke predvodi predsjednik Aleksandar Vučić.
– Trenutno se radi na Deklaraciji o strateškom partnerstvu između Grčke i Srbije i nadam se da će na sjednici u decembru biti potpisan taj dokument, koji će otvoriti mogućnosti za još bolju saradnju između naše dvije zemlje – rekla je Brnabić, koja je danas boravila u Atini.
Ona je u glavnom gradu Grčke bila na poziv predsjednika grčke vlade Kirjakosa Micotakisa, a učestvovala je na 4. Samitu “EU-Arab World“ pod nazivom “Strateško partnerstvo”.
Na marginama Samita, Brnabić se sastala sa predsjednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom i sa premijerom Micotakisom, sa kojima je razgovarala o srpsko-grčkim odnosima.
Premijerka je istakla da Srbija ima tradicionalno veoma dobre odnose sa Grčkom, a posebno je, kao mehanizam saradnje, istakla Visoki savjet saradnje između Grčke i Srbije.

Napomenula je da Srbija sa Grčkom ima veoma dobru političku saradnju i da postoji prostor za poboljšanje ekonomske saradnje, koja je u ovom trenutku dobra, ali dosta skromna.
Brnabić je navela i da joj je drago što su obje zemlje u mnogo boljoj situaciji nego pre nekoliko godina i dodala da su sve reforme koje su sprovedene u Srbiji od 2014. godine dale rezultate.
Osvrnuvši se na “EU-Arab“ samit, Brnabić je istakla da je mogla da predstavi drugačiju perspektivu Srbije, čiji je cilj da postane član Evropske unije.
Naglasila je da je saradnja Srbije sa arapskim zemljama izuzetna dobra i da je to tržište važno, prije svega, za poljoprivredne proizvode, te dodala da se nada da će u budućnosti biti važno i za srpske digitalne proizvode i izvoz naših IT usluga, koji raste iz godine u godinu.
– Ovo je jedna drugačija perspektva zemlje koja još uvek može da sarađuje i sa EU i sa trećim zemljama i organizacijama i pozvala sam da svi zajedno u svijetu malo više razmislimo o saradnji umjesto o protekcionizmu“, rekla je Brnabić, a navodi se u saopštenju vlade.
Brnabić je dodala da, kao predsjednica Vlade Srbije, još uvijek vjeruje da je saradnja, slobodan protok roba i usluga, ljudi i kapitala mnogo bolji odgovor nego barijere i protekcionizam, što je, ističe, i politika Srbije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Visoki predstavnik Valentin Incko rekao je u Vašingtonu da je došlo do alarmantnog egzodusa građana iz BiH zbog političke nestabilnosti, …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković odlučio je da pomogne samohranom ocu Dušku Stojanoviću iz sela Šešlije kod Doboja, koji je …
VIŠE

Mnoge u Republici Srpskoj i Srbiji, koji iole poznaju bivšeg hercegovačkog vladiku Grigorija Durića, iznedanio je njegov nastup u emisiji …
VIŠE

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta osudio je danas “najnovije srbomrzačke grafite” u …
VIŠE

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ BiH, izjavio je kako će učiniti sve da se, po …
VIŠE

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Srđan Mazalica smatra da bi u narednom periodu u Republici Srpskoj trebalo stimulisati poslodavce koji …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)