Home Vijesti BOŽIĆNI PRIJEM Dodik: Želim da u BiH trajno vlada mir

BOŽIĆNI PRIJEM Dodik: Želim da u BiH trajno vlada mir

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da želi da u BiH trajno vlada mir, te da ne postoji nijedan razlog koji bi doveo do ponovnih sukoba u zemlji i do ponovnog brojanja žrtava.
– U BiH smo prošli teško istorijsko i turbulentno vrijeme – vrijeme u kojem smo živjeli u miru, a bilo je perioda sukoba i stradanja. Uvijek smo učeni, u čitavom regionu, da moramo nakon sukoba, ma koliko bili teški, nastaviti da živimo zajedno – rekao je Dodik na božićnom prijemu koji je organizovao u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.
Prema njegovim riječima, narodi u BiH moraju da žive jedni pored drugih, uvažavajući se, jer onoliko koliko su se narodi uvažavali, toliki su bili periodi mira.
Dodik je rekao da bi najradije da svi u BiH broje uspjehe, projekte, ono što je dobro među narodima u BiH, te da se sve te pozitivne stvari ističu i da se svi u BiH vesele svakom napretku u zemlji, kao i svakom novom djetetu koje dođe na svijet.

– Želim da se veselimo uspjesima i drugih i drugačijih i da svi zajedno imamo garanciju za stabilan i udoban život – istakao je Dodik.
Prema njegovim riječima, politika Republike Srpske jeste politika uvažavanja, ona politika koja mora da da rezultate jer se bazira na postulatima uvažavanja.
– To je ona politika koja razumije realnost i ona koja ne ignoriše činjenicu, ali i koja poštuje ustavni poredak, međunarodno pravo i koja poštuje i razmišlja o interesima drugih na ovim prostorima – naglasio je Dodik.

Britanski ambasador na prijemu kod Dodika @N1infoSA pic.twitter.com/0RP7CJVJno
— Boris Brezo (@BorisBrezo1) January 10, 2020

Prijemu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, te predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.
Na božićnom prijemu bili su i ambasadori Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov i Velike Britanije Metju Fild, šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler, veliki broj zvanica iz političkog, vjerskog, privrednog, kulturnog i sportskog života Republike Srpske, BiH i Federacije BiH, te predstavnici međunarodnih institucija i diplomatskog kora u zemlji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas sa ambasadorkom Slovenije Zoricom Bukinac sa kojom je razgovarao o …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Brčkom da je obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske izbor i pravo …
VIŠE

Nakon što je danas uspješno okončan završni razgovor imenovane ambasadorke BiH u Češkoj Republici Martine Mlinarević ona bi sredinom januara …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović kazao je da Srpska nema namjeru da mijenja datum obilježavanja Dana Republike, …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da su gasifikacija i izgradnja auto-puta koji Banjaluku treba da poveže sa …
VIŠE

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pokrenule su postupak protiv pripadnika Oružanih snaga BiH Nikole Lazarevića povodom pisanja pojedinih …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)