Home Promo Boško ide na liječenje, Meridian kupio zastavu sa potpisima olimpijaca!

Boško ide na liječenje, Meridian kupio zastavu sa potpisima olimpijaca!

0

 

Poslije tri mjeseca borbe – trka sa vremenom je dobijena, a maleni dječak Boško Gugleta, uz pomoć donacije čitave Srbije i kompanije Meridian, kreće put Budimpešte po još jednu pobjedu!

Meridian za malog Boška! Vijest koju smo svi čekali – novac za liječenje dječaka koji je ujedinio cijelu zemlju danas je u cjelosti prikupljen, dok je potez kompanije Meridian zadivio cijelu Srbiju.

Ova kompanija pobijedila je na humanitarnoj licitaciji na kojoj se, za potrebe Boškovog lijeka, našla zastava Srbije sa potpisima naših olimpijaca iz Tokija. Najveće ime u svojoj djelatnosti, tako je još jednom pobijedilo u najvažnijoj sportskoj disciplini – humanost i odgovornost. Ovog puta Meridianu su na neki način pomogli i srpski sportisti.

Sve je počelo plemenitim gestom Jelene Korizme, koja je na doček olimpijaca donijela zastavu Srbije i prikupila njihove autograme, kako bi se na licitaciji – i to što hitnije – prikupio novac za malog Boška.

Na zastavi se našlo tačno 24 potpisa, među kojima su srpski zlatni vaterpolisti, Milica Mandić, Zuran Datunašvili, Maja Ognjenović, Milena Rašić, Dejan Majstorović, Damir Mikec i drugi sportisti, koji su na taj način pomogli ovu akciju.

Podsjetimo, Boško Gugleta ima samo sedam mjeseci i boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), jedne od najopasnijih bolesti koje pogađaju djecu uzrasta do dvije godine, a za čije je liječenje u Budimpešti bilo potrebno sakupiti 2.5 miliona eura. I u čemu smo svi zajedno, nakon sedmica i sedmica samoinicijativnih humanitarnih bazara, licitacija, donacija, koncerata, kampanja – uspjeli.

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno liječenje od SMA. Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine okupio čitavu domaću košarkašku scenu, organizacijom humanitarnog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za liječenje male Sofije Markuljević, kojoj se u velikoj pobjedi danas pridružio i Boško.

Meridianova godina u znaku humanosti i solidarnosti

Današnji gest Meridiana samo je kulminacija leta u znaku humanosti. Srbija je na Olimpijskim igrama osvojila rekordnih devet medalja, od toga tri zlatne, a ova kompanija je u humanitarne svrhe donirala 900.000 RSD!

Olimpijske igre su nam donijele mnogo radosti i veselja, ali mjesecima prije toga, Srbija se, kao i čitav svijet, nosila sa velikim problemima i opasnosti zvanoj koronavirus. Kompanija Meridian je i tada bila uz svoj narod.

Od početka kovid pandemije, volonteri ove kompanije su neprestano osnaživali pojedince i institucije koje su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Kao šampion društvene odgovornosti, Meridian je uputio milionske donacije zdravstvenom sistemu Srbije i zemalja regiona u borbi protiv virusa.

Paketi pomoći dopremljeni su u preko 40 gradova, a neumorni volonteri obišli su preko 100 zdravstvenih ustanova Srbije i cijelog regiona.

Meridian se priključio i akciji promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji i širom svijeta (UNICEF), a svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Kultura i umjetnost možda su i najviše trpjeli tokom pandemije – zato je Meridian posebne napore ulažio u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima – Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Osim toga, Meridian je tu i kada je sport u pitanju. Košarkaški teren na Novom Beogradu samo je dio niza akcija i ulaganja u domaći sport kompanije Meridian, zahvaljujući kojoj će sportska infrastruktura za buduće šampione stići u svaki kutak Srbije.

Dresovi, sportska i tehnička oprema, lopte… samo su dio velike sportske priče uspješne domaće kompanije. U saradnji sa klubovima i sportkim savezima cijele zemlje, Meridian pokreće do sad najopsežniji projekat u domaćem sportu – školica sporta za mališane.

Pojmovi “mali“ i “veliki“, “bitni“ i “nebitni“ sportovi za Meridian ne postoje – svi će imati podršku najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću.

Život pobjeđuje – Meridian uvek tu kada je najteže!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here