Home Politika Borenović osuo paljbu po Tamindžiji zbog Jelene Trivić

Borenović osuo paljbu po Tamindžiji zbog Jelene Trivić

0


Većina članova Kluba SNSD u NSRS treba da ustane i mirno sluša kada Jelena Trivić govori, jer joj ne mogu parirati po znanju, elokvenciji, časti i kulturi – rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

Dodaje da se to posebno odnosi na poslanika SNSD u parlamentu Srpske Iliju Tamindžiju, koji je, kako tvrdi, svojim ponašanjem i riječima u NSRS pokazao da nije ništa više od jednog primitivca, nedoraslog poziciji i koji na najgori način bruka instituciju NSRS.

On je rekao da je Jelena Trivić danas pokazala koliko je snažna osoba, ali da je ponosan na Ljubišu Krunića, Draška Stanivukovića i druge poslanike opozicije koji su svojom reakcijom na nedopustiv rječnik Tamindžije reagovali časno i ljudski.

– On ovim potezom pokazuje samo koliko je nemoćan, slab i uplašen. Na njegovu, ali i žalost čitavog SNSD, naišli su na tvrd orah, koji ništa ne može pokolebati u pravednoj borbi – istakao je Borenović.

Podsjetimo, poslanik SNSD u parlamentu Srpske Ilija Tamindžija danas se brutalno obrušio na poslanicu PDP Jelenu Trivić koju je u jednom momentu uvrijedio navodeći da je zaljubljena u svog partijskog kolegu Draška Stanivukovića.

– Njegova profesorica je očito zaljubljena u njega – kazao je u jednom momentu Tamindžija, komentarišući odnos Stanivukovića i Trivićeve.

Na ovo je oštro reagovala Trivićeva koja je prvo opomenula potpredsjednicu parlamenta Srpske Željku Stojičić zato što nije reagovala na Tamindžijine uvrede.

– Kao žena ste trebali da me zaštitite, pa makar me najmanje na svijetu voljeli – kazala je Trivićeva.

Potom se okrenula prema Tamindžiji i kazala da mu se više nikada neće obratiti, te da će te svoje riječi morati objasniti njenom suprugu Dejanu Triviću.

– Sram da vas bude gospodine Tamindžija. Završili smo raspravu – kazala je ljutito Trivićeva.

[embedded content]

Nakon njenog izlaganja, potpredsjednica parlamenta Željka Stojičić joj se izvinila, navodeći da u žustroj raspravi koja je trajala u sali nije čula tu Tamindžijinu rečenicu.

Reagovali su i ostali poslanici opozicije koji su osudili Tamindžijine šovinističke izjave te zatražili da mu parlament izrekne opomenu.

Poslanica PDP Gordana Vidović ukazala je da se tako nešto često dešava u skupštini te da je potrebno stati u kraj sa šovinističkim ispadima i vređanju žena.

Tamindžija je kasnije pokušao da ublaži svoj stav, navodeći da je mislio reći da je “Trivićeva zaljubljena u stavove svog partijskog kolege”.

Podsjećamo da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, sredinom jula, na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izneo sličnu konstataciju, koja je prošla bez opomene.

– Vidim kako se držiš sa Draškom za ruke. Smatram da je to drugarstvo, ne kažem ništa drugo – naveo je tada Dodik.

Stanivuković je uzvratio: “Vi ste potpuno izgubili kompas. Moje su ruke čiste, za razliku od Vaših.”

srpskainfo.com

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of