Home Vijesti Borenović: Nova vlast na nivou BiH bez vizije

Borenović: Nova vlast na nivou BiH bez vizije

0

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović ocijenio je da nova vlast na nivou BiH nema viziju kako da zaustavi negativne trendove u kojima se nalazi BiH.
Borenović smatra da je paralament BiH ušao “u neku kolotečinu i da počinje da radi, dok od Savjeta ministara BiH nema nikakvih vidljivih rezultata”.
– Za PDP je neprihvatljivo da rukovodstvo parlamenta više od pola godine ne dozvoljava da se konstituiše parlamentarna istražna komisija u vezi sa stanjem u pravosuđu u BiH – rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.
On je rekao da su vidljiva nova prekomjerna zapošljavanja u zajedničkim institucijama i da se “najavljuju sporna i kontroverzna imenovanja na ključnim pozicijama u zajedničkim institucijama BiH, što u PDP-u smatraju lošim”.

Borenović je rekao i da je neprihvatljivo da više od dva mjeseca javnost, građani, institucije i političke stranke nemaju uvid u zvanični dokument koji je upućen u Sjeveroatlantski savez.
On je istakao da postoji intencija da sadašnje stanje ostane u pravosuđu, ali i u izbornom zakonodavstvo, kao i da je jasno da ne postoji nijedan razlog ni izgovor za blokadu bilo koje institucije na nivou BiH.
– SDA, HDZ i SNSD sad imaju sve poluge vlasti, kako u entitretima, tako i na nivou zajedničkih institucija BiH i u većini kantona u Federaciji BiH – rekao je Borenović.
Borenović je poručio da će opozicija uvijek biti odlučna i dosljedna u namjeri da Republika Srpska bude “slobodno i normalno mjesto za život”.
Predsjednik PDP rekao je da je ova stranka otvorena za nove, mlađe energične ljude i najavio da će na lokalnim izborima ići sa listama za odbornike u svim opštinama i gradovima Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se novim poslovnikom o radu Narodne skupštine Republike Srpske namjerava uvesti više …
VIŠE

Član Socijalističke partije (SP) Ratko Jokić danas je u Doboju zajedno sa pristalicama nasilno ušao u salu u kojoj treba da bude održana …
VIŠE

Srbija pozdravlja američki prijedlog za boljom ekonomskom saradnjom Beograda i Prištine, ali to nije preduslov prihvatnja priznanje nezavisnosti, …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je školsku slavu – Svetog Savu učenicima, studentima i prosvjetnim radnicima sa …
VIŠE

Razvaljivanje političke scene u Republici Srpskoj i stvaranje jedne vrste političkog haosa i devastiranja volje birača, iza čijeg procesa, …
VIŠE

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH smatra da Srbin iz Drvara treba da bude potpredsjednik FBiH. – Kao ljude nas vrijeđaju izjave …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)