Home Vijesti Borenović na Kongresu EPP: Republika Srpska i BiH trebaju TEŽITI EVROPSKIM STANDARDIMA

Borenović na Kongresu EPP: Republika Srpska i BiH trebaju TEŽITI EVROPSKIM STANDARDIMA

0

Predsjednik PDP Branislav Borenović predvodio je delegaciju te stranke na kongresu Evropske narodne partije (EPP) na kojem je za novog predsjednika evropskih “pučana” izabran Donald Tusk.
Kako je saopšteno iz PDP, tokom kongresa u Zagrebu, Borenović se sreo sa novoizabranim predsjednikom EPP Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropskog savjeta i nekadašnjim premijerom Poljske.
– Čestitao sam gospodinu Tusku na izboru i izrazio uvjerenje da ćemo nastaviti uspješnu saradnju kao što smo imali sa njegovim predhodnikom, gospodinom Dolom – istakao je Borenović.
Foto: PDP/RAS Srbija
On je dodao da je strateško opredjeljenje PDP da Republika Srpska i BiH pripadaju evropskoj porodici i da dostignemo evropske standarde. Borenović navodi da se BiH treba takmičiti sa razvijenim evropskim regijama, Štajerskom, Lombardijom, Bavarskom, te da građani zaslužuju evropske plate, penzije, slobodu i pravo na pravdu.
On je u Zagrebu razgovarao i s mandatarom buduće austrijske Vlade Sebastijanom Kurcom za kojeg je naveo da je dokazani prijatelj PDP i Republike Srpske, što je pokazao i posjetom Banjaluci prije nekoliko godina.

– I tokom ovog kongresa pokazalo se koliko je važno što PDP ima snažne partnerske odnose sa najznačajnijim evropskim strankama i zvaničnicima. Potvrđeno je naše opredjeljenje evropskom putu, ali i da smo uvaženi partner u okviru političke porodice EPP, koja kreira političke procese u Evropi. To je put za budućnost – istakao je Borenović.
On je imao i susret s premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisem, čija je stranka, Nova demokratija, jedan od najdugovječnijeh partnera PDP.
Foto: PDP/RAS Srbija
– Tokom sastanka je istaknut značaj ne samo prijateljskih odnosa dvije stranke, nego i naša dva naroda – navodi se u saopštenju iz PDP.
Borenović je tokom Kongresa EPP, najznačajnije i najsnažnije političke grupacije u Evropi, čiji je PDP član, razgovarao i sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Paulom Rangelom, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i mnogim drugim evropskim zvaničnicima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Predsjedništvo BiH je dostavilo odluku o mom imenovanju Parlamentarnoj skupštini BiH odakle sam obaviješten da će u utorak biti sjednica …
VIŠE

Ujedinjenje svih Srba u jednu zemlju treba da bude nacionalna ideja srpskog naroda, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u …
VIŠE

Predsjednik NDP Dragan Čavić istakao je da je Republika Srpska kao administrativna, teritorijalna i politička cjelina jedina novina poslije Drugog …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas povodom imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara da će …
VIŠE

Ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču danas je u Banjaluci uručeno visoko odlikovanje Srpske pravoslavne crkve (SPC) …
VIŠE

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da i ovu godišnjicu parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma treba iskoristiti kao …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)