Home Politika Borenović: Bez vizije u kom pravcu će Savjet ministara ići

Borenović: Bez vizije u kom pravcu će Savjet ministara ići

0


Član Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH Branislav Borenović je nakon sjednice Komisije na kojoj je data preporuka za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH izjavio novinarima da je Tegeltija „potpuno nepripremljen, nevjerodostojan, nedostatak kredibiliteta i nedostatak bilo kakve vizije u kom pravcu buduće Vijeće ministara BiH treba djelovati“.

Kazao je da ni na jedno pitanje članova Komisije nije dobijen bilo kakav konkretniji odgovor.

– Zar nije bilo logično da se neko ko će biti kandidat ili budući predsjedavajući Savjeta ministara BiH pripremi i da nekoliko naznaka u kom ekonomskom pravcu treba da ide BiH, kako na koji način vidi rješavanje pitanja i zapošljavanja i privrednog rasta i migrantske krize, sigurnosnih i svakih drugih izazova, a najdiskutabilniji su bili odgovori vezani za NATO integracije.

Nevjerovatna količina neznanja ili odsustva želje da se bilo šta konkretno kaže je u suštini poruka – dajte mi fotelju, dajte mi poziciju pa ćemo vidjeti šta ćemo raditi – kazao je Borenović.

Na novinarsko pitanje šta očekuje na sjednici Predstavničkog doma na kojoj će se odlučivati o konačnom imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Borenović je odgovorio da su, koliko je njemu poznato, „do sada dogovorene fotelje i NATO put BiH“.

– A vidimo da kanadidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, a i ključni ljudi iz SNSD-a, pogotovo srpski član Predsjedništva BiH, izbjegava da jasno kaže ‘slanje dokumenta u NATO savez u Brisel je aktivacija Akcionog plana za članstvo’, što je jasno svima, što je jasno i njima bilo do prije 10-15 dana. Sada to pokušavaju da izbjegnu da saopšte – naveo je Borenović.

Agencije

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of