Home Biznis Boravišna taksa donijela 8,8 miliona evra

Boravišna taksa donijela 8,8 miliona evra

0

PODGORICA-Crna Gora bilježi uspješnu turističku godinu, naročito u pogledu ostvarenih prihoda od turizma, poručeno je iz Nacionalne Turističke Organizacije (NTO).

Kako je istakla PR NTO Nina Vukčević, samo od boravišne takse u dijelu  koji pripada budžetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama, zaključno sa 10.oktobrom naplaćeno je oko 8,8 miliona evra, odnosno 1,6 miliona evra više u odnosu na prethodnu godinu.

Pored finansijskih pokazatelja na kojima i temeljimo uspjeh ovogodišnje turističke sezone, od početka godine u kontinuitetu bilježimo i rast fizičkih pokazatelja. Turisti su sve više zainteresovani da svoj odmor provedu u Crnoj Gori van glavne turističke sezone što potvrđuje i podatak da je na današnji dan, prema podacima lokalnih turistickih organizacija, u Crnoj Gori evidentirano gotovo 33.000 turista odnosno 11.000 turista više u odnosu na uporedni podatak prethodne godine”, istakla je Vukčević.

Kako je dodala, o dobroj postsezoni govori i podatak da sve primorske opstine bilježe dvocifrene stope rasta.

Vremenski uslovi nam idu na ruku, i u skladu sa najavama očekujemo dobru posjetu sve do sredine novembra.  Zahvaljući specifičnim ponudama koja su šansa za privlačenje turista u periodima van glavne turističke sezone, otvorila su se vrata gostima iz zapadnoevropskih i skandinavskih zemalja koji preferiraju ovaj vid odmora, u čemu imamo veliki potencijal za produženje sezone”, zaključila je Vukčević.

Bankar.me

Ključne riječi:& & , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of