Home Vijesti BORAN BOSANČIĆ: EVENTULANO PONAVLJANJE IZBORA NEPOTREBNO

BORAN BOSANČIĆ: EVENTULANO PONAVLJANJE IZBORA NEPOTREBNO

0

BANJALUKA – Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić izajvio je danas Srni da nema razloga za ponavljanje izbora u Republici Srpskoj i da bi takva eventualna odluka Centralne izborne komisije /CIK/ BiH dovela do veće nestabilnost, te pravne i političke nesigurnosti.
On je istakao da je svima jasno da je za inokosne funkcije ubjedljiva izborna pobjeda kandidata SNSD-a koje su podržale i partije u okviru vladajuće koalicije, dodajući da bi eventualno ponavljanje izbora bilo uzaludno trošenje sredstava i da bi rezultat bio isti.
“Očito je izjava /lidera SDS-a Mirka/ Šarovića plod njegove želje i subjekata koji su ga podržali, ali ukoliko se pažljivo analizira Izborni zakon BiH i drugi dokumenti koji tretiraju ovu tematiku, može se vidjeti da uopšte ne postoje razlozi za ponavljanjem izbora”, rekao je Bosančić reagujući na navode Šarovića koji je iskazao vjerovanje da bi CIK mogao donijeti odluku o ponavljanju izbora u Srpskoj.

Prethodni tekstUdruženje penzionera: Podrška institucijama Srpske; CIK da stavi tačku na izboreSledeći tekstVidović: Bez novog budžeta građani bi ostali bez povećanih primanja i socijalnih davanja

Adblock test (Why?)