Home Biznis Bolji dani za Luku Kotor, do kraja godine očekuju 459 kruzera

Bolji dani za Luku Kotor, do kraja godine očekuju 459 kruzera

0

26.02.2023. / 15:00

KOTOR – Nakon poslovno neuspiješne dvije pandemijske godine, Luka Kotor ponovo bilježi bolje dane, a tokom protekle godine uplovila su 434 kruzera, dok se do kraja ove očekuje dolazak 459 brodova za krstarenje.

FOTO: Agencije

Luka Kotor očekuje od Vlade Crne Gore da uskoro potvrdi stav Državne komisije za koncesije i obnovi aktuelni ugovor o lučkoj pilotaži, izjavila je za Radio Crne Gore, predsjednica Odbora direktora Ljiljana Popović Moškov.

Ona smatra da bi raspisivanjem novog tendera za lučku pilotažu bilo na štetu Luke Kotor, ali i državnog budžeta.

Luka Kotor je, kada je riječ o uplovljavanju kruzera protekle godine, skoro dostigla rekordnu 2019, izjavila je Popović Moškov.

Luka Kotor uz prvenstvenu koncesiju, ima i ugovor o lučkoj pilotaži. Taj akt koji je potpisan 2020.godine, važi pet godina. Upravnom sudu nakon tendera za pilotažu žalila se kompanija “Boka pilot & tug boat services”.

Sud je, nakon skoro dvije godine, odlučio da se mora raspisati novi tender. Državna komisija za koncesije konstatovala je da je sve urađeno u skladu s pravilima.

Ljiljana Popović Moškov smatra da bi Vlada trebalo da uvaži mišljenje Državne komisije za koncesije. Do kraja ove godine Luka Kotor investiraće u gradnju pilona i proširenje marine, oko milion evra. Marina će biti završena do ljetnje turističke sezone, najavila je Popović Moškov.  Tanjug

Tagovi:

Adblock test (Why?)