Home Vijesti Bocan-Harčenko: Nekima u svijetu ne odgovaraju stabilni odnosi Beograda i Moskve

Bocan-Harčenko: Nekima u svijetu ne odgovaraju stabilni odnosi Beograda i Moskve

0

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da nikakve skandalozne priče ne mogu da nanesu štetu odnosima Srbije i Rusije, poručivši da nisu svi u svijetu zadovoljni njihovom saradnjom i da ima poziva Beogradu da od nje odustane.
On je naveo da je najvažnije u čitavoj “špijunskoj aferi” da su sada bilateralni odnosi i prijateljstvo Srbije i Rusije stabilni.
– To je čvrsto, sadržajno, sa takvom perspektivom i dubinom da nikakve skandalozne priče, odnosno tobožnje vrbovanje od strane ruskog vojnika srpskog vojnika ne mogu nanijeti nikavku štetu našem odnosu – rekao je Bocan-Harčenko za RTS.
Prema njegovim riječima, često se dešavalo da se uoči značajnih sastanaka na visokom nivou pojavljuju “neke provokacije, nešto skandalozno, pa poslije toga je moguće da se demantuje”.
– Navikli smo na to i bez obzira na takve provokacije idemo dalje – rekao je Bocan-Harčenko.

On je naglasio da je za građane najvažnije pitanje da li će biti neke štete po odnose dvije zemlje, te poručio da je neće biti.
Bocan-Harčenko je istakao da ne razumije zašto vojno tehnička saradnja snažno iritira druge partnere Srbije, u regionu ili još dalje i dodao da Rusija pruža najbolju ponudu u smislu cjene naoružanja, kvaliteta, modernosti.
– Zato, u tržišnom smislu naš ruski proizvod odgovara Srbiji. Rusiji ne pada na pamet da kaže da joj smeta da neka suverena zemlja trguje sa drugom zemljom – rekao je on.
Govoreći o Kosovu i Metohiji, ruski ambasador je ukazao da se ponekad, posebno iz Prištine, čuju optužbe da Rusija želi da spriječi razgovore, da ne želi da se pregovara i zauvjek riješi taj problem.
– To uopšte nije istina, Rusija je uvijek podržavala i govorila u prilog pregovora, više nego drugi partneri iz zapadnih zemalja – naglasio je on.
Bocan-Harčenko je ukazao da iz Prištine nije bilo nijednog pomaka u susret obrazloženim zahtjevima Beograda, posebno u vezi onog za ukidanje takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke na sjednici održanoj juče  u Bijeljini donijelo je 10 zaključaka koji se tiču novonastale situacije …
VIŠE

Predsjednik Aleksandar Vučić demantovao je danas pokušaj opozicije da državi Srbiji pripiše prodaju oružja Ukrajini i pokazao dokumenta koja …
VIŠE

U svakoj normalnoj zemlji pitanje oko NATO puta bi se moralo naći u Parlamentu. Tajnost dokumenta izaziva sumnju da se radi o izdaji. Da li …
VIŠE

Priština ne čini ništa da se pronađe kompromisno rješenje, izjavio je za današnji francuski dnevnik “Figaro” predsjednik Srbije …
VIŠE

Sa računa ministarstva spoljnih poslova u Prištini uplaćeno je 90.000 dolara američkoj kompaniji “Global Strategic Advisory”. Kako je …
VIŠE

“Istina, bilo je previše optimizma i, evo, zaćutio sam zadnjih dana. I dobro je da sam zaćutio, jer odmah se desio dogovor.” Dragan Čović, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)