Home Vijesti BLOKADA NA PRELAZU “BRNJAK” Srpskim sportistima ponovo ZABRANJEN ULAZAK na Kosovo

BLOKADA NA PRELAZU “BRNJAK” Srpskim sportistima ponovo ZABRANJEN ULAZAK na Kosovo

0

Kosovska policija zabranila je ulazak na Kosovo i Metohiju članovima Košarkaškog kluba “Ras” iz Novog Pazara, koji je trebalo da igraju u Sjevernoj Mitrovici.
Pionirima i kadetima Košarkaškog kluba “Ras” zabranjenje prelazak na administrativnom prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka, prenosi portal “Kosovo onlajn”.
Dječaci iz Novog Pazara trebalo je da odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz “Trepče” i “Poletarca”.
U mitrovačku novoizgrađenu halu nisu doputovali ni dječaci iz Košarkaškog kluba “Novi Pazar”, iako je bilo predviđeno da u okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije odigraju meč protiv domaće “Trepče”, prenosi Radio-televizija Srbije.
Nakon vijesti da o vraćanju ekipe “Rasa”, odlučili su da ne kreću prema sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice jer im je, kako su naveli za “Kosovo onlajn”, poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak na Kosovo i Metohiju.

Trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Sjeverne Mitrovice Saša Trpković rekao je da je neshvatljivo da se djeci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju očekuju da međunarodne sportske asocijacije reaguju da bi primorale Prištinu da pod prijetnjom kazne odustane od ovakvog ponašanja.
Kancelarija smatra da je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju dječacima iz novopazarskog košarkaškog kluba “Ras” još jedna “potvrda sada već otvorenog šovinističkog odnosa Prištine prema svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima i Srbijom”.
U saopštenju je istaknuto da način na koji se Priština danas odnosi prema Srbima razbija sve mitove o tome da su Albanci tradicionalne žrtve, a Srbi ugnjetači na Kosovu i Metohiji, te da je jasno da iza zabrane Srbima sa Kosova da se takmiče stoji podla namjera da budu izolovani, a Srbija i u juniorskom i omladinskom sportu istisnuta iz njene južne pokrajine.
Kancelarija ističe kako je nevjerovatno da “albanske političke strukture u Prištini ovakvu antidemokratsku i anticivilizacijsku praksu sprovode uz prećutno odobravanje dijela međunarodne zajednice”.
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da svoj stav o tome iznese i EU, koja, kako navode, mora prestati da toleriše sistematsko obespravljivanje čitavog jednog naroda u srcu Evrope.
Vlasti u Prištini i ranije su sprečavale sportiste iz centralne Srbije da igraju utakmice na Kosovu i Metohiji. Među njima bila je i zabranama fudbalerima “Crvene zvezde” da sa “Trepčom” odigraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Popeo se na vijadukt na autoputu “9. januar” , pa skinuo Dodikovu i Vučićevu sliku i svima znani natpis “Svjetlo na kraju …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, nakon sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim u Bakuu, da će Republika …
VIŠE

Revizionizam Aljbina Kurtija u odnosu na postignute sporazume, zajedno s njegovim protivljenjem kompromisu koji bi otvorio vrata budućnosti za Srbe …
VIŠE

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev primio je danas srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u centralnoj rezidenciji u Bakuu gdje su …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi hrabru, izbalansiranu i srpsku politiku, i za sve poteze koje povuče kao vrhovni komandant Vojske Srbije, …
VIŠE

Predsjednik pokreta Samoopredjeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti kazao je da Crnogorci na Kosovu treba da budu dio važnog mosta …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)