Home Vijesti “BLIŽE JE DA ĆU BITI, NEGO DA NEĆU” Radončić o navodima da...

“BLIŽE JE DA ĆU BITI, NEGO DA NEĆU” Radončić o navodima da je on novi ministar bezbjednosti BiH

0

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je kako je prije dva dana imao ozbiljan sastanak sa liderima SDA Bakirom Izetbegovićem i DF Željkom Komšićem o probosanskoj koaliciji i planu djelovanja.
– Razgovor je bio težak, ozbiljan i državnički. Razgovaralo se o tome hoće li se praviti ono što smo napisali, o probosanskoj koaliciji na državnom nivou. Ranije smo se dogovarali o principima djelovanja, o poziciji BiH, migrantskoj krizi i drugim stvarima – rekao je Radončić gostujući na Fjes TV.
Na pitanje da li se na tom dvoiposatnom sastanku u jednom sarajevskom hotelu razgovaralo o podjeli pozicija na državnom i federalnom nivou, Radončić je rekao da će o tome biti govora na narednim sastancima.
– Nije loše da se pojavi neka vrsta cementa, kada imate tri nacionalna kamena kao što su SDA, SNSD i HDZ – rekao je aludirajući na učešću  SBB u formiranju vlasti.

Da li će Radončić biti novi ministar bezbjednosti BiH, kaže da će se znati u ponedjeljak nakon sjednice stranačkog predsjedništva SBB.
– Vidjećemo, bliže je da ću biti, nego da neću. Ipak, bio bih jedini ministar i predsjednik stranke istovremeno u Savjetu ministara BiH. Puno je ozbiljnog posla u tom ministarstvu – dodao je.
Pročitajte još:OTKRIVAMO KO ULAZI U SAVJET MINISTARA Uz Košarca, ministri Bogdanić ili Mitrović, Okolić zamjenik
Komentarišući aktuelnu vlast u Kantonu Sarajevo rekao je da SBB može sutra srušiti Vladu KS, ali da je dao ovoj vlasti mirnu godinu.
Nedavni komentar ministra privrede Kantona Sarajevo Harisa Bašića o uticaju i moći lidera SBB Fahrudina Radončića na Vladu Kantona Sarajevo izazvala je novu reakciju Radončića. Ministar Bašić je navodno komentisao na društvenim mrežama stabilnost vlasti u kontekstu uloge SBB, kazavši da se “Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana”.
– Možda ću mu uzeti muštuluk, da će mu nana vaskrsnuti do Nove godine – kazao je Radončić, što će mnogi protumačiti i kao prijetnju za rušenje vlasti u Kantonu Sarajevo, ali on to nije želio detaljno da komentariše, piše Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci. “Pokret pravde“ nastaje, kako …
VIŠE

Odluka predsjednika SNSD da za ministra transporta i komunikacija u novom sazivu Savjeta ministara BiH kandiduje Vojina Mitrovića direktan je …
VIŠE

Posjeta Sloveniji ostaće u lijepom sjećanju Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH, ali još više ljubljanskim harmonikašima. Naime, …
VIŠE

Predsjednik DNS Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija očekuje da bi u ponedjeljak ili utorak trebalo da budu poznata sva imena kandidata za ministre i …
VIŠE

Predsjednik DEMOS Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara dovesti do …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)