Home Biznis Bivši i aktuelni direktor ŠG “Čemernica” osumnjičeni da su oštetili firmu

Bivši i aktuelni direktor ŠG “Čemernica” osumnjičeni da su oštetili firmu

7

09.02.2022. / 15:10

KNEŽEVO – Radnici Šumskog gazdinstva “Čemernica” Radnici NJ.R., D.L., R.Ć. i Lj.A iz Kneževa prijavljeni su Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da su počinili više zloupotreba kojima su oštetili pomenuto gazdinstvo, saopšteno je MUP-a RS.

Ilustracija (Foto: Capital)

Kako nezvanično saznaju Nezavisne novine, osumnjičeni su Njegoš Radić, vršilac dužnosti direktora ŠG “Čemernica”, Duško Laketić, bišvi direktor, Ranko Ćelić, rukovodilac u Radnoj jedinici “Cvrcka” i Ljiljana Aćimović, projektant u Šumskom gazdinstvu.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS,  policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv četiri osobe koje  sumnjiče da su u vremenskom periodu od avgusta 2020. godine i tokom 2021. godine na području opštine Kneževo obavljajući poslove u svojstvu odgovornih i službenih lica  ŠG “Čemernica” izvršili više krivičnih djela.

Terete ih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave Krivičnog zakonika Republike Srpske. Visina materijalno-finansijske štete za koju je oštećeno ŠG “Čemernica“ Kneževo biće utvrđena vještačenjem. Nezavisne novine

Adblock test (Why?)