Home Biznis Bitcoin u julu na maksimalnoj vrijednosti ove godine

Bitcoin u julu na maksimalnoj vrijednosti ove godine

0

01.08.2022. / 15:01

NJUJORK – Nakon što se Bitcoin za vikend “trznuo” i skočio na 24.658 dolara, ponedjeljak je donio novi pad za gotovo 2,5 odsto.

FOTO: Pixaby

Uprkos laganom padu, najveća kriptovaluta zabilježila je rast kakav nije imala još od oktobra prošle godine, kada je izgubila polovinu svoje vrijednosti.

Trend oporavka Bitcoina u julu se nastavio i sada je za 27 odsto viši u odnosu na mjesec ranije, kada je vrijednost ove kriptovalute padala ispod 20.000 dolara i kada su ulagači prognozirali krah tržišta digitalnih valuta.

To se ipak nije dogodilo, iako je kriza progutala milijarde dolara.

Vrijednost ove kriptovalute danas je opet blago “crvena” i iznosi oko 23.263 dolara. Bitcoin za sobom je povukao i Ethereum, koji takođe bilježi pad za oko dva odsto i trenutno iznosi oko 1.673 dolara.

Ethereum je prošlog mjeseca bilježio veliki rast, čak za 70 odsto, što je, uz rast Bitcoina, unijelo dozu optimizma u stabilizovanje kriptotržišta.

Promjene bilježe i ostale kriptovalute na listi prvih deset, a među zanimljivim je Dogecoin, ljubimac Ilona Maska, koji je danas opet u minusu tri odsto i iznosi 0,0687 dolara.

Investitori su danas najavili da i ovog mjeseca očekuju velike muke na kriptotržištu i da se ne nadaju naglom oporavku, posebno nakon što je odluka američkih Federalnih rezervi da povećaju kamatne stope zbog inflacije nanijela ozbiljan udarac Bitcoinu.

Kako navode, Bitcoin je još uvijek veoma daleko u odnosu na rekordnu vrijednost od 69.000 koliko je koštao u novembru 2021. godine.

CAPITAL: A. P.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)