Home Ostalo BiH opravdano očekuje da do kraja ove godine dobije kandidatski status

BiH opravdano očekuje da do kraja ove godine dobije kandidatski status

1

Ništa nismo dobili, naveo je, “preko reda, ništa ne tražimo van standardnih procedura i zaista očekujemo da ne bude nikakvih novih uvjeta i da dobijemo kandidatski status koji imaju i druge zemlje zapadnog Balkana“

Predsjedavajući Vijeća ministara BH Denis Zvizdić je na pres-konferenciji povodom četiri godine rada aktuelnog saziva, govoreći o evropskim integracijama, kazao da su realizirani svi zvanični uvjeti sa evropske agende Bosne i Hercegovine, kao stvaranje pretpostavke za dobivanje kandidatskog statusa.

– BiH zaista s pravom, opravdano, na bazi rada i truda, na bazi realiziranih aktivnosti u procesu u kojem je Vijeće ministara BiH bilo ključni, pozitivni generator tih procesa, očekuje da do kraja ove godine dobije kandidatski status – naveo je Zvizdić.

Ništa nismo dobili, naveo je, “preko reda, ništa ne tražimo van standardnih procedura i zaista očekujemo da ne bude nikakvih novih uvjeta i da dobijemo kandidatski status koji imaju i druge zemlje zapadnog Balkana“.

– Mislim da je to najavažnija poruka za građane BiH, posebno za mlade ljude – smatra Zvizdić.

U međuvremenu, ponovio je, realizirani su svi drugi uvjeti, usvojene sve tražene strategije, najaktivniji smo član Berlinskog procesa, pristupili smo transportnoj zajednici…

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
youtube abone hilesi Recent comment authors
  Pretplati se  
newest oldest most voted
Notify of
youtube abone hilesi
Guest

I don’t know who is the admin but congratulations came after 3 hours my follower