Home Biznis Biće ponuđeno 100 novih lokacija za prodaju na Zelengori

Biće ponuđeno 100 novih lokacija za prodaju na Zelengori

0

26.08.2022. / 14:10

KALINOVIK – Načelnik opštine Kalinovik Radomir Sladoje najavio je da će početkom septembra biti objavljena prodaja prvih 70 od ukupno novih 100 lokacija u budućem turističkom kompleksu na Zelengori.

Sladoje je nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem podsjetio da je u prethodno prodato 35 lokacija na Zelengori.

Radi se o projektu od velikog značaja za našu opštinu, ali i budućnost Republike Srpske, posebno Hercegovine“, rekao je Sladoje.

On je istakao da je sa Viškovićem dogovoreno da projekat elektrifikacije turističkog kompleksa finansira “Elektroprivreda”, a regionalni put Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Vodovodnu i kanalizacionu mrežu uradiće lokalna zajednica zajedno sa svojim komunalnim preduzećima“, dodao je Sladoje.

On je naveo da je završava asfaltiranje 5,5 kilometara puta od Kalinovika ka Dobrom Polju, odnosno putne komunikacije koja povezuje Kalinovik sa Sarajevom.

Asfaltiran je i kilometar i po lokalnih puteva, a uskoro će biti raspisana još dva tendera za asfaltiranje, tako da će u ovoj godini biti asfaltirano 13 kilometara puteva u opštini Kalinovik“, istakao je Sladoje.

Sladoje je sa predsjednikom Vlade Republike Srpske posjetio lokaciju na kojoj je planirana izgradnja turističkog kompleksa na Zelengori.   Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)