Home Biznis BH Telekom Sarajevo traži najbolje rješenja za pametno okruženje

BH Telekom Sarajevo traži najbolje rješenja za pametno okruženje

0

23.12.2019. / 15:04

SARAJEVO, Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo objavilo je javni poziv zainteresiranim pravnim subjektima za prijavu učešća u projektu “Start IT Up”.

bh telekom+

Ovaj projekt ima za cilj pronalazak najboljih inovativnih rješenjima o temi “Rješenja za pametno okruženje – Smart Enviroments”, koja doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke

U okviru “Start IT Up” projekta dat će se prostor startup kompanijama da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

“Podaci su nova valuta u sadašnjosti i budućnosti, te će se u skladu s tim inovativnost rješenja primarno ocjenjivati na osnovu vrijednosti podataka koje prikuplja, pohranjuje, obrađuje, generiše i šalje, te u konačnici kreira vrijednost koja doprinosi pametnijoj i bolje upravljivoj zajednici”, navodi se u pozivu.

Navedeno rješenje može biti iz bilo koje oblasti, razvijeno koristeći bilo koju tehnologiju i način rada/pristupa, ali mora u sebi minimalno prikupljati, čuvati i moći davati podatke na anonimiziran način.

Rok za podnošenje prijava je 23.02.2020. godine.

akta.ba

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of