Home Biznis Bez piva u navijačkim zonama Svjetskog prvenstva

Bez piva u navijačkim zonama Svjetskog prvenstva

0

18.11.2022. / 15:02

DOHA – Problem oko konzumacije alkohola, tačnije piva, na predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu se nastavlja. Naime, Katar je naglo promijenio prvobitnu odluku te je zabranio prodaju piva u navijačkim zonama ispred stadiona samo 48 sati prije početka turnira.

FOTO: agencije

Zalivska država ograničava prodaju alkohola vrhunskim hotelima, ali je pristala da dozvoli prodaju Budweiser-a, jednog od najvećih sponzora Svetskog prvenstva, u određenim zonama izvan osam stadiona na kojima se održavaju utakmice, piše Financial Times.

Do promjene mišljenja došlo je u posljednjem trenutku, te će alkoholna pića biti dostupna samo u hotelskim apartmanima i na FIFA festivalu navijača u centru Dohe, gdje pivo košta skoro 12 funti po čaši.

Ovaj potez je sramotan za FIFU, koja ima sponzorski ugovor sa Budweiser-om već 30 godina, smatraju protivnici ove odluke.

Alkohol je jedan od brojnih problema sa kojima su se organizatori borili od kada je turnir dodijeljen Kataru 2010. godine. New York Times je prošle nedjelje izvijestio da je Budweiser-u već rečeno da premjesti šatore za pivo na manje vidljive lokacije izvan stadiona.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)