Home Vijesti Banjaluka: Od oktobra besplatni zdravstveni pregledi

Banjaluka: Od oktobra besplatni zdravstveni pregledi

0

Pod sloganom “Za tvoje dobro”, 6. oktobra ove godine, počeće realizacija besplatnih preventivnih pregleda na cijeloj teritoriji Banjaluke.

Radi se jedinstvenom projektu, koji provode Grad Banjaluka i Dom zdravlja. Cilj ovog projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja. Svi troškove akcije, koja će trajati godinu dana, snosiće Grad Banjaluka.

Pregledi će obuhvatati stanovništvo od 18 do 70 godina starosti u svakoj od mjesnih zajednica, a obavljaće se u ambulantama porodične medicine Doma zdravlja.

Pacijenti će biti pozivani na preglede, s tim da pravo na preglede imaju i oni koji nisu pozvani od strane timova porodične medicine – naglašavaju iz Doma zdravlja.

Kako je planirano, prvi pregledi biće obavljeni u Motikama, i to 6. i 7. oktobra. Poslije Motika, pregledi će biti obavljeni u Česmi 12. i 13. okotobra. Nakon toga, slijedi Šargovac, gdje će pregledi biti obavljani u periodu od 19. do 22. oktobra. Istog mjeseca, i to 26. oktobra, ekipe Doma zdravlja biće u Aginom selu, a 27. i 28. oktobra biće pregledani mještani Bočca.

Termini za ostala naselja biće saopšteni naknadno, a svi pacijenti dobiće poziv iz ambulante porodične medicine da se odazovu na kontrole. Svi koji ne dobiju poziv, a ulaze u obuhvaćenu starosnu kategoriju i žele da se pregledaju, mogu da se jave u svoju ambulntu porodične medicine i zakažu pregled.

Svi pregledi su potpuno besplatni.