Home Sport BANJALUKA DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA U BICIKLIZMU Grad će zaraditi 10 miliona maraka

BANJALUKA DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA U BICIKLIZMU Grad će zaraditi 10 miliona maraka

0

BANJALUKA – Svjetsko prvensvo “Grand Fondo” u biciklizmu održaće su u Banjaluci od 22. do 26. aprila 2021. Godine, a ova manifestacija predstavljena je danas u “Gradu na Vrbasu”, prenosi Srpskainfo.com.

“Grand Fondo” svjetsko prvensvo je takmičenje koje okuplja bicikliste  amatere za razliku od “Elit” prvenstva koje okuplja najviše 200 profesionalaca. Amatersko prvesnvo je mnogo brojnije od profesionalnog i mnogo kvalitetnije u smislu promocije i afirmacije grada domaćina.

-Iza nas je napornih godinu i po dana, prošle godine smo dobili organizaciju ovog takmičenja. Ovo je bio dug put i kruna ovog rada je ovako veliki događaj. Pored Svjetskog prvenstva obavezni smo da organizujemo dvije kvalifikacione trke, prva za Svjetsko prvenstvo u Vankuveru, a druga za naše Svjetsko prvenstvo. Ono što je bitno jeste da će se za svaki uloženi euro, vratiti najmanje osam. Budžet ovog događaja biće oko milion maraka, a naše procjene su da će Banjaluka od ovog događaja inkasirati oko 10 miliona maraka – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Rolan Žil, bivši ambasador Francuske u BiH i zamjenik direktora Svjetskog prvenstva potvrdio je da će ovo biti veliki događaj.

-Ovaj događaj je pitanje prijateljstva, kada sam živio u BiH organizovali smo dosta manifestacija. Ovaj događaj će predstaviti Banjaluku celom svetu, više od 10.000 ljudi iz cijelog svijeta će doći u ovaj grad. Ovo takmičenje je izuzetno važno,  u sportskom i u privrednom smislu, kao i u smislu prmocije turističkih potencijala cijelog regiona – rekao je Rolan Žil bivši ambasador Francuske u BiH koji je ove godine bio domaćin i organizator tri etape Tur de Fransa.

Jedan od najboljih biciklista Srbije Ivan Stević istakao je da je staza u Banjaluci izuzetno kvalitetna i dinamična, jedna od najboljih koju je vidio u karijeri.

Biciklisti će na Svjetskom prvensvu krenuti iz Banjaluke prema Mrkonjić Gradu. Kraća staza, u dužini od 90 km se u Krupi odvaja i ide preko Stričića i Manjače i vraća se u Banjaluku.  Duža, od 135 km, u Krupi nastavlja preko Dabraca, Mrkonjić Grada i preko  Han kola dolazi u Banjaluku. Hronometar se vozi iz Banjaluke prema Laktašima u dužini od 20 km, a ekipni će se voziti u gradu u dužini od 14 kilometara.

Na konferenciji za novinare učestvovao je i Ervin Vanveker menadžer biciklističke unije.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of