Home Biznis Avgustovske cijene niže za 0,3 odsto

Avgustovske cijene niže za 0,3 odsto

0

SARAJEVO, Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena u avgustu, u prosjeku su niže za 0,3 odsto u odnosu na juli, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su jeftiniji za 0,9 odsto, odjeća i obuća za 0,4 odsto, prevoz za 0,2 odsto, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,1 odsto, za koliko su u prosjeku jeftiniji i rekreacija i kultura, te ostala dobra i usluge.

U avgustu u odnosu na juli, alkoholna pića i duvan u prosjeku su skuplji za 0,1 odsto, stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,2 odsto, a restorani i hoteli za 0,3 odsto.

Nivo cijena u avgustu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine u prosjeku je viši za 0,3 odsto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 0,5 odsto, alkoholna pića i duvan za 5,9 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 2,6 odsto, zdravstvo za 0,7 odsto, prevoz za 0,1 odsto, obrazovanje za 0,6 odsto, a rekreacija i kultura, te restorani i hoteli za 0,9 odsto.

U avgustu ove, u odnosu na isti mjesec lani, odjeća i obuća su u prosjeku jeftiniji za 10,4 odsto, namješaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,4 odsto, komunikacija za 0,4 odsto, te ostala dobra i usluge za 0,5 odsto. Srna

Ključne riječi:& & , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of