Home Politika Antić: SNSD se neće usuditi ući u lokalne izbore bez DNS

Antić: SNSD se neće usuditi ući u lokalne izbore bez DNS

0


U najdugovječnijoj koaliciji u Republici Srpskoj, koja traje već 20 godina, odnosi SNSD i DNS bili su uvijek zasnovani isključivo na interesima, pa u takvom svjetlu treba posmatrati i ovo što se sada dešava, ocjenjuje za Srpskainfo politikolog Velizar Antić.

– Ni meni, kao ni potpredsjednici SNSD Željki Cvijanović, nije jasna konstrukcija o „zaustavljanju djelovanja“ u koaliciji. DNS nije bio jasan. Nisu rekli da izlaze iz koalicije i da napuštaju ministarstva i direktorske pozicije – kaže Antić.

Podsjeća da duboka kriza u vladajućoj koaliciji traje već dvije i po godine, od vremena kada se DNS usprotivio planu SNSD za privatizaciju RŽR “Ljubija”.

– Nakon prošlih izbora Dodik je vidio da ima mogućnost da i bez DNS ima većinu. Zbog toga je i stvorio Ujedinjenu Srpsku, a potom pogurao rascjep u DNS i stvaranje Demosa. Ipak, ispostavilo se da Čubrilović nije toliko jak koliko je Dodik očekivao, jer on nije uspio da preuzme kontrolu čak ni Banjaluci – kaže Antić.

Zaključuje da će dogovora najverovatnije biti, jer se SNSD neće usuditi da bez podrške DNS uđe u lokalne izbore, pogotovo u najvećim gradovima, Banjaluci i Prijedoru.

– Ne treba zaboraviti da je DNS na prošlim izborima osvojio 100.000 glasova. To nije malo – podsjeća Antić.

srpskainfo.com

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of