Home Biznis Amazon najavio 55.000 novih radnih mjesta širom svijeta

Amazon najavio 55.000 novih radnih mjesta širom svijeta

15

02.09.2021. / 14:48

NJUJORK – Američka kompanija za e-trgovinu Amazon saopštila je da otvara novih 55.000 radnih mjesta širom svijeta u sektorima administrativnih poslova, robotike, istraživanja i inženjeringa.

FOTO: Agencije

Oko 40.000 radnih mesta biće otvoreno u SAD -u, 2.500 u Velikoj Britaniji, a ostatak uglavnom u Indiji, Njemačkoj i Japanu, prenosi britanski javni servis BBC.

Glavni izvršni direktor Endi Džesi, koji je na toj poziciji zamijenio Džefa Bezosa, izjavio je da Amazon mora da povećava radnu snagu kako bi kompanija išla u korak sa širenjem djelatnosti maloprodaje, računarstva u oblaku i oglašavanja.

Veliki broj pozicija će, navodi BBC, verovatno biti namijenjen novom kompanijskom programu lansiranja satelita (Kuper Projekat) s ciljem širenja pristupa širokopojasnoj mreži.

Amazon je ove godine već zaposlio u Velikoj Britaniji 10.000 ljudi, čime je njegova radna snaga u toj zemlji dostigla 55.000.

Ova američka kompanija je takođe krenula sa otvaranjem kancelarije u Zagrebu, izvjestili su danas hrvatski mediji. Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here