Home Biznis Aerodrom Banjaluka uvodi letove za Tunis i Atinu

Aerodrom Banjaluka uvodi letove za Tunis i Atinu

0

06.11.2022. / 18:19

BANJALUKA – Aerodrom Banjaluka najavio je pokretanje letova za Atinu i Tunis naredne ljetne sezone, odnosno 2023. godine.

Kako se napominje, uskoro će biti otkriveni dodatni detalji, uključujući operativne prevoznike.

“Naš cilj je da sljedeće godine opslužimo pola miliona putnika, dok će 2022. godine biti oko 300.000 putnika. Sve naše rute su dobro opterećene, dok su letovi za Tivat bili najpopularniji ovog ljeta”, saopšteno je iz aerodroma.

Pored Ryanair and Wizz Air, koji zajedno opslužuju trinaest destinacija iz drugog po veličini grada u BiH, Air Serbia održava letove za Beograd, dok Air Montenegro i Air Cairo obavljaju sezonske usluge do Tivta i Hurgade.

Štaviše, Freebird Airlines vozi ljetne čartere od Banja Luke do Antalije, prenosi Ex-yu Aviation News.

Tokom prva tri kvartala godine, banjalučki aerodrom je prevezao 250.918 putnika, čime je 2022. bila najprometnija do sada, jer je već premašio sve prethodne rezultate na kraju godine.

Ova cifra je postignuta uprkos tome što je aerodrom bio zatvoren tokom većeg dijela februara zbog hitne popravke piste, što je rezultiralo da tog mjeseca primi samo 45 putnika.

Aerodrom je ranije saopštio: “Za nas je bilo važno da se 2019. otvorimo prema svijetu i da počnu neki letovi. Sada moramo tražiti nove avio-kompanije i partnere i proširiti našu mrežu odredišta. Prije krize sa korona virusom razgovarali smo o mogućnosti da aviokompanija otvori bazu u Banjaluci. Vidjećemo šta će se po tom pitanju dešavati u budućnosti”.

Putnički terminal aerodroma postaje sve skučeniji zbog porasta saobraćaja.

Operater Aerodromi Republike Srpske je krajem 2019. godine započeo tenderske procedure za izbor izvođača radova za proširenje zgrade terminala banjalučkog aerodroma.

Međutim, projekat nikada nije realizovan zbog pandemije Covid-19. Sa druge strane, aerodrom je završio radove na izgradnji novih kargo objekata, od 900 kvadratnih metara. Nezavisne

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)