Home Biznis Adria Airways kažnjena zbog nepoštene trgovačke prakse

Adria Airways kažnjena zbog nepoštene trgovačke prakse

0

LJUBLJANA, Tržišna inspekcija kaznila je Adriju Airways zbog zavaravanja potrošača u prodaji avionskih karata za letove, za što je uprava kompanije trebala znati da to neće učiniti.

Tržišna inspekcija utvrdila je nepoštenu poslovnu praksu prodaje avionskih karata jer je kompanija prodala avionske karte potrošačima u četvrtak 24. i 25. septembra za letove u četvrtak i petak, 26. i 27. septembra , iako je situacija bila neizvjesna, a avioni Adria već su bili prizemljeni u vrijeme prodaje karata.

Uprava Adria Airwaysa, s obzirom na to da je imala sve informacije o financijskom poslovanju tvrtke i stvarnoj dostupnosti zrakoplova koji su pogodni za letove za koje su prodavali avionske karte, trebala je biti svjesna da tvrtka zapravo neće moći realizirati letove, što bi moglo zavesti potrošače koji su dobrovoljno odlučili o letu i povjerili prijevozniku da kupi karte “, napisala je glavna tržišna inspektorica Andrejka Grlić.

Tržišni inspektorat vrši nadzor i u pogledu nekih drugih pitanja u vezi s Adria Airwaysom te će o nalazima obavijestiti javnost čim se dovrše inspekcijski postupci.

Inspekcija savjetuje putnicima da prate kretanja i odlučuju o onim avio kompanijama koje imaju zagarantovane letove prilikom kupovine karata. Seebiz

Ključne riječi:& & , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of