Home Vijesti Кako su glasali poslanici DNS-a o smjeni Darka Banjca?

Кako su glasali poslanici DNS-a o smjeni Darka Banjca?

0

BANJALUKA – Nalog Marka Pavića da se sa pozicije šefa Кluba poslanika smijeni Darko Banjac, potpredsjednik DNS-a, i na taj način disciplinuju oni koji su se pobunili protiv prijedloga da ministar u Savjetu ministara bude Draško Aćimović, nije dobio podršku unutar poslaničkog Кluba DNS-a, piše Opcija.net.
Ovo je prvi žestok udarac Marku Paviću, dok je drugi odmah uslijedio prijedlogom Mlađana Božovića na funkciju ministra za ljudska prva i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, što je bio prijedlog Nenada Nešića.
Za smjenu Banjca glasali su Duško Ivić, Milan Radović i Dane Malešević, dok su protiv i uzdržani bili Darko Banjac, Aleksandar Glavaš, Slavko Gligorić, Mirko Sovilj i Đorđe Popović.
Nekad nezamisliva situacija u DNS-u, sada je postala stvarnost i očito da imajući u vidu odnose snaga unutar samog DNS-a, Marku Paviću ne preostaje ništa drugo nego da prihvati Nešićev prijedlog kao legitiman i na taj način prizna poraz unutar same stranke čiji je predsjednik, saznaje opcija.net iz vrha DNS-a.
(Opcija.net)

Prethodni tekstDjevojci nožem RASPORIO stomak, ona se borila do smrti Let’s block ads! (Why?)